Veelgestelde vragen

Algemene vragen voor uw bezoek aan ZBC Multicare: 

  

Heb ik een verwijsbrief nodig van de huisarts?

Ja, om een behandeling bij ZBC Multicare te kunnen starten heeft u een verwijsbrief nodig van uw huisarts. Een verwijzing naar een dermatoloog geeft aan dat u onder behandeling zal komen van een medisch specialist, waardoor de behandeling uit de basisverzekering vergoed wordt. Bij uw eerste afspraak dient u de verwijsbrief van uw huisarts mee te nemen. Indien u op de dag van de afspraak niet in het bezit bent van een verwijsbrief kan de afspraak veelal geen doorgang vinden.

 

Krijg ik de rekeningen opgestuurd of gaat dit via de verzekering?

De rekeningen voor de behandelingen en medicatie worden direct naar de verzekering gestuurd. Het kan voorkomen dat wij u vragen om een formulier te ondertekenen voor de declaratie van uw behandeling bij uw zorgverzekeraar. Voor alle verzekeringen geldt dat een afschrift van het eigen risico de enige rekening is die u voor de behandeling en medicatie kan ontvangen.

 

Wordt de behandeling vergoed door de verzekering?

Verzekerde zorg, zoals de behandeling van psoriasis, ernstige vormen van acne en vitiligo, worden volledig vergoed vanuit uw basisverzekering. Niet verzekerde zorg, zoals de behandeling van overbeharing of huidverjonging, wordt mogelijk vanuit een aanvullende verzekering vergoed. 

 

Wordt de bijbehorende medicatie vergoed door de verzekering?

Medicatie die binnen de basisverzekering valt wordt vergoed, met uitzondering van uw eigen risico.

  

Ik heb een brief van de verzekeraar ontvangen, waarop staat dat ik een deel van de behandeling zelf moet betalen. Klopt dit?

Op verzekerde zorg is een verplicht eigen risico van toepassing. Uw verzekeraar zal dit bedrag bij u terugvragen. Afhankelijk van de soort behandeling kan het soms een jaar duren voordat u deze rekening van de zorgverzekeraar krijgt.