Wratten, behandelen met lasertherapie

Wat zijn wratten?

Een wrat is een virale huidinfectie. Virale huidinfecties worden meestal veroorzaakt door de goedaardige humane papilloma- (HPV) en mollusca virussen. Het mollusca virus is verantwoordelijk voor de bekende “waterwratjes” bij kinderen.

 

Hoe behandelt Multicare wratten?

Centraal bij de behandeling van wratten staat een zo effectief mogelijke therapie in combinatie met zo min mogelijk overlast voor de patiënt.

De behandeling van (hardnekkige) wratten (verruca plantaris en verruca vulgaris) zijn met onze laser goed te behandelen. Bij ongeveer 75% van de patiënten verdwijnen de wratten volledig na de behandeling met de Pulsed Dye Laser. De laser verhit de wratten kortdurend, waardoor deze beschadigd worden. De normale huid rondom de wratten staat niet onder invloed van de laser, zodat het een veilige en werkzame therapie is.

Tijdens de behandeling voelt men een kortdurende ‘tik’ tegen de huid waarna het gelaserde gebied verkleurt. De verkleuring kan ongeveer twee dagen tot twee weken aanhouden. De wratten moeten meerdere keren behandeld worden voor een optimaal resultaat.

Het is ook mogelijk om de wratten te behandelen met cryotherapie (vloeibare stikstof) of de CO2-laser. Bij de laatstgenoemde behandeling verdampt men de wratten. Omdat de behandeling met de CO2 laser in tegenstelling tot de Pulsed Dye Laser de huid doorbreekt, zult u enkele dagen na de behandeling last hebben van een wondje. Voordeel van deze behandeling is wel dat de wratten in één keer volledig verwijderd worden.

 

Vergoeding

De behandeling van wratten door een dermatoloog in een ziekenhuis of ZBC wordt door alle zorgverzekeraars vergoedt vanuit de basisverzekering. Wel moet u uw eigen risico betalen.

 

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor een intakegesprek bij een van onze artsen? Dan kan eenvoudig en snel via onze website of neem contact op met een van onze medewerkers.

 

Vragen

Zijn niet al uw vragen beantwoord? Dan kunt u ze hieronder stellen. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Tijdens kantooruren zijn we ook bereikbaar via de chatfunctie of per telefoon.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.