Rosacea

Rosacea is een moeilijk te behandelen veel voorkomende huidaandoening in het gezicht. Het gaat gepaard met roodheid, kleine uitgezette vloedvaatjes (couperose), papels en pustels. Het komt voornamelijk voor bij vrouwen met een leeftijd boven de 30 jaar. Er is geen test waarmee de diagnose rosacea gesteld kan worden. Momenteel is onbekend waardoor rosacea precies veroorzaakt wordt. Er zijn meerdere uitlokkende factoren beschreven, waaronder een afwijking aan het vaatstelsel.

 

 

De behandeling van Rosacea bij ZBC Multicare

Bij rosacea moet een onderscheid gemaakt worden tussen lichte en milde rosacea aan de ene kant, en matige en ernstige rosacea aan de andere kant. Bij lichte en milde rosacea is er vooral sprake van een al dan niet permanent aanwezige roodheid van de huid. Deze vorm van rosacea kunnen wij effectief behandelen met onze nieuwste therapie. De behandeling bestaat uit een combinatie van IPL therapie en geneesmiddelen. De geneesmiddelen vergroten de effectiviteit van de laserbehandeling. De IPL verwijdert de voor rosacea kenmerkende vergrote bloedvaten. Een sessie neemt ongeveer een uur in beslag. Na de behandeling zal de huid wat verdikt zijn. Dit houdt gedurende vijf dagen aan. Het effect van de behandeling is na een week zichtbaar en neemt in de maanden daarna verder toe. De unieke behandeling kent een relatief grote werkzaamheid.

 

Achtergrondinformatie over deze behandeling vindt u op onze speciale informatiepagina.

 

Bij middelmatige en ernstige rosacea zijn er veel ontstekingen aanwezig. Het beeld doet sterk denken aan acne. De behandeling van deze vormen van rosacea vindt traditioneel plaats met antibiotica, middelen tegen de demodex mijt en lasertherapie. Deze behandelingen zijn in het algemeen beperkt effectief. Ook kunnen de klachten na een behandeling snel weer terugkomen.

 

 

Aantal behandelingen

Na de eerste behandeling is een duidelijke verbetering zichtbaar. De roodheid zal sterk afnemen en de intensiteit van de flushing is verminderd of afwezig.

Soms zijn er meerdere behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

 

Kosten en vergoeding

De behandeling van lichte en milde rosacea valt niet onder de basisverzekering.  Informatie over de kosten van de behandeling treft u op onze pagina over de tarieven. Een verwijsbrief van de huisarts is niet vereist.

 

Matige en zware rosacea wordt wel vanuit de basisverzekering vergoedt. U dient over een verwijsbrief van de huisarts of een andere dermatoloog te beschikken. Daarnaast is het eigen risico van toepassing op de behandeling in de kliniek en de voorgeschreven geneesmiddelen.

 

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor een intakegesprek of behandeling bij een van onze artsen? Dan kan eenvoudig en snel via onze website of neem contact op met een van onze medewerkers.

 

Meer informatie

Heeft u nog meer specifieke vragen met betrekking tot rosacea of de behandeling van rosacea kunt u deze natuurlijk altijd persoonlijk bespreken met een van onze medewerkers via e-mail: info@zbcmulticare.nl of telefonisch: 035-6249576.

 

Indien gewenst kan u uw vraag ook middels het onderstaande formulier stellen. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk een antwoord doen toekomen.